2016. sze 23.

Meghökkentően egyszerűen törhetik fel a gépünket

írta: erahurka
Meghökkentően egyszerűen törhetik fel a gépünket

Ki tudna ellenállni egy titokzatos pendrive-nak? Egy kutatás szerint szinte senki. Éppen ezt használja ki sok hekker, hogy veszélyes programokat helyezzen el gépünkön.

lost-usb-issues-0001-1200x0.jpg

Ausztráliában, azon belül is Melbourne-ben megszaporodtak a postaládákban elhelyezett, vírusokkal teletömött eszközök száma. Olyannyira, hogy már a helyi rendőrség is felfigyelt a dologra, és bár figyelmeztették a polgárokat a veszélyre, komoly eredményeket még nem sikerült elérniük az ügyben.

Hasonló a helyzet az Egyesült Államokban is: egy kutatás során az egyetemek területén elhelyezett 297 USB drive majd' felét kipróbálták a kíváncsiskodó hallgatók. Szerencséjükre csak a kutatás áldozatai lettek, nem egy hekkercsoporté.

Ezzel a módszerrel könnyedén tehetik tönkre számítógépünket, de ez még csak a jobbik eset. Különböző malware szoftverek telepítésével személyes adatainkat, jelszavainkat is megszerezhetik. Jobb tehát félni, mint megijedni: ha egy ismeretlen eszköz kerül a postaládánkba, számítógépünk helyett inkább a kukába dugjuk azt.

Forrás: Digital Trends

Szólj hozzá

pendrive