2016. okt 15.

Már idén megnyílhat az első európai IMAX VR center

írta: erahurka
Már idén megnyílhat az első európai IMAX VR center

Az IMAX vezetősége kicsit más formában képzeli el a VR jövőjét. Otthoni felhasználás helyett inkább plázákban és más forgalmas helyeken létrehozott VR centerekben gondolkodnak, ahol a vendégek filmeket nézhetnek, vagy kipróbálhatják a legújabb játékokat. Ráadásul nincs szó távoli jövőről, hisz még ebben az évben megnyílik az első európai egységük.

shutterstock_443197858_0_0_custom.jpg

Nem meglepő módon Angliában kap helyet a kontinens első VR centere, méghozzá Manchesterben, az egyik Odeon & UCI által üzemeltetett moziteremben. A vállalat egyelőre azt szeretné kitalálni, mire vágynak a fogyasztók, így egyelőre csak tesztüzemről beszélhetünk majd.

Összesen egyébként hat ilyen egységet szeretnének idén nyitni. A tervek szerint Kína, Japán, illetve egy-egy ország a Közel-Keleten és Nyugat-Európában jelenti a kiszemelt helyszíneket, plusz az amerikai Los Angeles, ahol már kifejezetten jól állnak az előkészületek.

Az első körben egy előadás nagyjából 15 percig tarthat majd, és nagy filmstúdiók alkotásait láthatják majd a vendégek. Ahogy fent is írtuk, ez még tesztüzem lesz: sem az ár, sem a műsor nem tekinthető majd véglegesnek. Siker esetén robbanásszerű terjeszkedésbe kezdene az IMAX, de ehhez előbb szükség van az első visszajelzésekre és tapasztalatokra.

Forrás: The Verge

Szólj hozzá

vr imax