2016. sze 24.

Moduláris koncepció kamerát mutatott be a Hasselblad

írta: erahurka
Moduláris koncepció kamerát mutatott be a Hasselblad

A Hasselblad neve nem mindenkinek cseng ismerősen, pedig ők sem ma léptek be a fotós piacra. Gépeik a magas minőségről, és a Leicákat is olcsóvá tevő árcéduláikról híresek. Most egy moduláris géppel készültek, mely talán meg sem éri, hogy polcokra kerülhessen.

v1d_4116_2.jpg

Hiszen csak egy koncepcióról van szó, viszont az érdekesebb fajtából. A V1D 4116 Concept egy négyzet alakú, medium formátumú, 75 megapixeles szenzorral rendelkezik, váza pedig minden sallangtól mentesen egy alumínium tömbből került kifaragásra.

v1d_4116_4.jpg

A gép lényege, hogy különböző kijelzőket, markolatokat és lencséket csatlakoztathatunk rá, tehát egy teljes mértékben személyre szabható eszközről beszélünk. A vállalat sem árat, sem megjelenési dátumot nem közölt, így konkrétan ezt a terméket vélhetően sohasem fogjuk tudni megvásárolni, de reméljük tovább dolgoznak a megoldáson, és előbb-utóbb a piacra szánt kamerák is megkapják újításait.

x1d_4116edition_34side_0.jpg

Ezen kívül az idén beharangozott X1D speciális, teljesen fekete kiadását is bejelentették X1D 4116 néven. A gép technikai paraméterei változatlanok, így 50 megapixeles CMOS szenzor, beépített Wi-Fi és GPS modul, és akár ISO 25,600-ig állítható érzékenység jellemzi. A kiterjesztett garanciával érkező kamera 45mm-es lencsével és csuklópánttal potom 12,995 dollárba fog kerülni, ami nagyjából 3,6 millió forintot jelent.

Forrás: The Verge

Szólj hozzá

kamera hasselblad x1d v1d