2016. sze 23.

Mit is tud a PS4 Slim?

írta: erahurka
Mit is tud a PS4 Slim?

Hivatalosan múlt héten jelent meg a PS4 Slim kiadása, bár a legtöbb boltba csak mostanában érkeztek meg a készletek. Röviden összefoglaljuk, miben más és miben tud többet, mint az előd.

ps4-slim-500gb.jpg

Mielőtt bármi konkrétumba belemennénk, szögezzük le: hacsak nincs valami nagyon durva akció, az új kiadás sokkal jobb választás mint a régebbi. Mindjárt meglátjátok, miért:

  • Alacsonyabb fogyasztás: Míg az eredeti verzió maximális fogyasztása 250 Watt volt, ez most 165-re csökkent.
  • Hűvösebb működés: Mivel az új rendszer kisebb csíkszélességű csipekkel készül, jelentősen csökkent a hőtermelése.
  • Csendesebb: A beszámolók szerint nem sokkal, de halkabb a rendszer működése.
  • 5 GHz-es Wi-Fi: Ez főként sebességnövekedést jelent, ami jól jön a bitang lassú és sokszor szenvedős PSN mellett - nyilván ennek előnyeihez 5 GHz-es Wi-Fi hálózatra is szükség van.
  • Optikai hangkimenet hiánya: Talán az egyetlen dolog, amiben az előd többet tud. Nem hinném hogy bárkinek is deal breaker, de biztos van, akinek jól jött volna.
  • Valamivel kisebb: Pár centivel alacsonyabb, illetve keskenyebb az új gép. Lehet, hogy épp ezen múlt, hogy elférjen a polcon - bár ennyire passzentosan való elhelyezése nem ajánlott.
  • Megbízhatóbb?: Ha az előző generációból indulunk ki, akkor jobban kell bírnia. Míg a fat PS3-mak évek óta időzített bombának számítanak, addig egy használt Slim még ma is kiváló vétel.

Ezt tudja tehát az új PlayStation felmutatni. Árban nagyjából egy szinten vannak, illetve a Sony most igyekszik kiszórni a régebbi modellt különböző akciókkal, úgyhogy ha nagyon olcsón tudunk hozzájutni, azért érdemes lehet mégis elgondolkodni rajta.

Hogy a táposabb PS4 Pro-t miért ajánljuk 4K tévé hiányában is, arról itt írtunk.

Szólj hozzá

gaming ps4 ps4 slim