2016. sze 29.

Bivalyerős lehet az új BlackBerry mobil

írta: erahurka
Bivalyerős lehet az új BlackBerry mobil

Idén jelent meg az első TLC fennhatósága alatt gyártott BlackBerry készülék, a meglehetősen furán elnevezett DTEK50, mely gyakorlatilag egy Alcatel Idol 4 volt pár extra funkcióval, és érdes műanyag hátlappal. A középkategóriás modellt viszont egy igazi csúcshardverrel megáldott erőgép követheti, a DTEK60.

dtek51_2040_0_0.jpg

Nemrég kapta meg FCC minősítését a kanadai-kínai vállalat következő Androidos okostelefonja, mely a hírek szerint a következő hardverrel büszkélkedhet majd:

  • Qualcomm Snapdragon 820 SoC
  • 4 GB RAM
  • 5.5" QHD kijelző
  • 21 megapixeles hátlapi kamera
  • 8 megapixeles előlapi kamera
  • Ujjlenyomat olvasó

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a BlackBerry korábbi védjegyének számító fizikai billentyűzetsort ez a készülék sem fogja megkapni, ugyanakkor könnyeinket minden bizonnyal nem lesz nehéz felszárítani a fenti specifikációkkal. A vállalat tervei szerint a következő időszakban negyedévente kapunk majd egy-egy fekete szedres telefont, így a későbbiekben akár még valami belépő szintű darab is előkerülhet.

A néhány hete kapható DTEK50 egyébként főként az előtelepített központi üzenetrendszerező BlackBerry Hub, illetve a biztonságos használatot elősegítő DTEK appok különböztetik meg az Alcatel nagyon hasonló modelljétől, ugyanakkor annak sok érdekes extrája részben, vagy teljes egészében kimaradt a készülékből. 

Időközben a vállalat bejelentette, hogy nem tervez több mobiltelefont, így minden bizonnyal az egykoron patináns gyártónak számító BlackBerry jövőbeni készülékei a DTEK50-hez hasonlóan a TLC alá tartozó vállalatok modelljeinek újrahasznosítása lesz szedres logóval és valamivel magasabb árazással.

Forrás: The Verge

Szólj hozzá

mobil blackberry tlc alcatel dtek50 dtek60