2016. sze 16.

Community, avagy itt a YouTube közösségi oldala!

írta: erahurka
Community, avagy itt a YouTube közösségi oldala!

A Facebook hirtelen jött sikere óta szeretné megalkotni a Google saját killer közösségi portálját, de valahogy sosem jött össze neki igazán. A Google+ jól indult, de sokan már csak azért használják, mert itt is jelen kell lennünk, ha YouTube-on szeretnénk kommentelni - talán épp ez játszott közre abban, hogy a keresőóriás új próbálkozása a népszerű videómegosztóra telepszik rá.

wersm-youtube-paid-music-subscription-657x360.png

Az egyelőre bétában futó Community kvázi egy facebook személyes profilok nélkül. Alapvető lényege, hogy fejlessze a videós-néző interakciót. A tartalomgyártók képeket, GIF animációkat, vagy akár szövegeket is megoszthatnak követőikkel, akik kommentekkel és lájkokkal reagálhatnak. Egyszerűbbé, gyorsabbá, és koncentráltabbá válhat a kommunikáció - legalábbis a Google fejlesztői szerint. Szerintünk az egésznek nincs túl sok értelme, hisz - legalábbis egyelőre - a Community funkció semmi többet nem tud felmutatni, mint egy Facebook oldal.

Érdekesség, hogy mindezt videósok bevonásával hozták létre, tehát elméletileg nem kellene hogy belefussunk a YouTube szokásos idióta, antifelhasználóbarát megoldásaiba. Majd meglátjuk mit hoz a jövő, hisz a Google szakemberei kihangsúlyozták, hogy várhatóak még fejlesztések és új funkciók. Reméljük a közösségi funkciók végre meghozzák a várt sikert, mert a videós portál 2006-os felvásárlása óta csak veszteséget termelt a keresőóriás számára.

Forrás: WERSM

Szólj hozzá

google social youtube