2016. sze 15.

Asztali programokkal bővül a Windows Store

írta: erahurka
Asztali programokkal bővül a Windows Store

A Microsoft a Windows 8 megjelenésekor vezette be PC-ken a mobiltelefoknál megszokott alkalmazásboltos rendszert. Sokáig ragaszkodtak hozzá, hogy csak új fejlesztésű, bizonyos irányelveknek megfelelő applikációk kerülhessenek fel, most azonban megtört a jég.

akrales_160708_1123_a_0027_0_0.jpg

Ezen a héten válik elérhetővé külsős fejlesztők számára, hogy a régi, asztali Windows környezetbe írt programjaikat Store-ba feltölthető alkalmazásokká konvertálják. Első körben olyan szoftverek fognak megjelenni, mint az Evernote vagy a MAGIX Movie Edit Pro. Idővel persze tovább fog bővülni a lista, és a nagy cégek neves programjai minden bizonnyal meg fognak jelenni a Microsoft alkalmazásboltjában.

A lépéssel mindenki nyer, hisz a felhasználók könnyebben és gyorsabban találhatnak megfelelő, megbízható programokat, melyeket biztonságos forrásból szerezhetnek be, míg a fejlesztők számára a terjesztés válik egyszerűbbé a Windows Store-on keresztül. Ez persze csak egy köztes lépés, a Microsoft célja nyilván az, hogy minél többen írjanak natív applikációkat, melyek okostelefonokon, táblagépeken és PC-ken is egyaránt futtathatóak, így erősítve a platformot.

Forrás: The Verge

Szólj hozzá

microsoft windows store