2016. sze 20.

Android 7.1-gyel jöhetnek a Google Pixel mobilok

írta: erahurka
Android 7.1-gyel jöhetnek a Google Pixel mobilok

Egy ideje már pletykálják, hogy a Google elhagyja a Nexus elnevezést, helyére pedig Pixel néven jönnek az igazán prémium, tovább fejlesztett Android rendszerrel futó készülékek. A GeekBench oldalán napokban megjelent teszt alapján következtetni lehet az új zászlóshajók hardverére.

nexus-5p-sailfish-red-624x351.jpg

A Marlin kódnéven futó készülék - mely valószínűleg a Pixel XL lehet - a benchmark szerint egy négymagos, 1,59 GHz-cen futó Qualcomm processzorra épül, melyet 4 GB rendszermemória segít a munkában. A SoC egymagos eredménye 1659, míg a többmagos 3951 pont, ami jócskán elmarad a jelenlegi legerősebb Androidos készülék, a Samsung Galaxy S7 számaitól (1,806 és 5,213). A WCCFTech ebből arra következtet, hogy egy újragondolt Snapdragon 820, esetleg egy Snapdragon 821 kerülhet a Pixel telefonokba.

További érdekesség, hogy a GeekBench adatai szerint a készülék Android 7.1 rendszeren futott, ami egy még meg nem jelent, frissített verziója lehet az LG V20-on debütáló Nougatnak. A pletykák szerint a Pixel széria egy tovább fejlesztett Google OS-t fog kapni, mely különbözni fog a sima Androidtól, a zászlóshajónak szánt Pixel XL pedig 650 dolláros áron (~ 180,000 forint) kerülhet az amerikai boltokba. Ezen kívül a következő specifikációkat pletykálják:

  • Mindkét telefont a Google tervezi és a HTC gyártja majd
  • A Pixel 5"-os Full HD, míg a Pixel XL 5.5"-os Quad HD kijelzőt kap
  • A kisebb modell 2770 mAh-ás, a nagyobb pedig 3450 mAh-ás aksiva büszkélkedhet
  • Hátul 12, elöl 8 Mega Pixeles kamerákra lehet számítani
  • Az USB-C csatlakozót pedig szinte biztosra lehet venni

Az új készülékeket egy 4K képes ChromeCast eszközzel együtt október 4.-én jelenti be a szoftveróriás.

Forrás: Tech2, kétszer is

Szólj hozzá

mobil android pixel pixel xl