2016. sze 20.

Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó technológiát jegyzett be a Microsoft

írta: erahurka
Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó technológiát jegyzett be a Microsoft

Bár a Windows Mobile jelenleg nem támogatja az ujjlenyomattal való feloldást, ez hamarosan változhat, hisz a Microsoft ilyen jellegű újítást védetett le a napokban.

microsoft-windows-10-mobile-to-say-hello-to-fingerprint-scanner.jpg

Aki használ ujjlenyomat olvasós telefont, biztos egyet ért velem, hogy valahogy nem lehet azt a szenzort jó helyre rakni. Ha elöl van, folyton le kell nyúlni, ráadásul sok telefon dizájnját is be kell áldozni azért a fizikai gombért a képernyő alatt. Ha hátul van, egy fokkal jobb, ilyenkor viszont csak akkor oldható fel a készülék, ha kézben tartjuk.

A Microsoft új megoldása ezzel szemben eltüntetné a dedikált érzékelőt és a kijelzőbe építené a biometrikus azonosító rendszert. A redmondiak egy hullámvezetőt helyeznének el az üveg alatt, mely egy szűrővel kombinálva lehetővé tenné egy dedikált szenzor számára, hogy leolvassa az ujjlenyomat barázdáit. Mivel a hullámvezetőből kábelesen tovább vezethető a jel, és kijelzőtechnológiától függetlenül használható, a formatervezők kezét szinte semmilyen formában nem kötné meg beépítése.

Bár a szoftveróriás jelenleg nem meghatározó az okostelefonos piacon, a régóta pletykált Surface Phone-nal és a fentihez hasonló ügyes újításokkal visszatérhetnek, és kijavíthatják a csorbát, melyet az új generációs Lumia készülékekkel ejtettek saját magukon.

Forrás: MS PowerUser, a képet meg innen szedtük

Szólj hozzá

microsoft mobil windows mobile