2016. sze 19.

Teljesen újraírták a SwiftKey motorját

írta: erahurka
Teljesen újraírták a SwiftKey motorját

Gondolom mindenkinek meg van, amikor okostelefonon gépel, és sorra kapja a használhatatlan javaslatokat. Úgy tűnik ennek a korszaknak hamarosan vége szakad, mert a SwiftKey mesterséges neurális hálózatot implementált alkalmazásába, ami mindent megváltoztat.

swiftkey-neural-network.jpg

Az új modell lényege leegyszerűsítve az, hogy akár teljes mondatok alapján is képes javaslatokat feldobni, míg az eddigi rendszer csupán az utolsó két szót vizsgálta, ami sokszor teljesen oda nem illő tippekhez vezetett. Az alapjairól újraépített nyelvi motor egyelőre csak angolul működik, de előbb utóbb biztosan mi magyarok is megkapjuk a magunk kis frissítését, mely után elvileg nem kapunk több irreleváns javaslatot.

Egyébként ez az első alkalom, hogy mobiltelefonokon ilyen mesterséges neurális hálózaton alapuló programot futtatnak. Ha mindez sikeresnek bizonyul - márpedig a hírek alapján a forradalmi jelzőt is rá lehetne aggatni -, a vállalatot birtokló Microsoft egészen biztosan ki fogja terjeszteni az új technológia alkalmazását más applikációkra, akár Windowsos környezetben is.

Forrás: MS Power User

Szólj hozzá

microsoft mobil android swiftkey