2016. sze 18.

5 ok amiért HD tévé mellé is jó választás a PS4 Pro

írta: erahurka
5 ok amiért HD tévé mellé is jó választás a PS4 Pro

A PS4 Pro és Slim bejelentése után felmerül a kérdés: ha eddig nem volt gépem, akkor mégis melyiket vegyem? Érdemes a táposabb kiadást választani 4K HDR tévé nélkül, vagy elég lesz az olcsóbb Slim? Összeszedtünk 5 okot, ami miatt régebbi kijelző esetén is megéri a drágább konzol!

ps4-vs-ps4-pro_thumb800.jpg

  • Jobb hardver = jobb teljesítmény

Bár az új gépet alapvetően 4K megjelenítővel rendelkező felhasználóknak szánják, azért HD tévével is élvezhetjük majd előnyeit. A fejlesztők kihasználhatják majd a PS4 Pro majd' kétszeres számítási teljesítményét, hogy szebben vagy jobban fussanak a játékok. Jó példa erre a közelgő Rise of Tomb Raider beállítások menüje: az új konzol esetében választhatunk, hogy gyengébb grafikával, de nagyobb képfrissítéssel, vagy részletgazdagabb látvánnyal szeretnénk futtatni.

  • Nem sokkal drágább

Az árkülönbség akkor jön ki igazán, ha az 500 GB-os Slim modellel hasonlítjuk össze a Pro árát: utóbbi így körülbelül 35,000 fotinttal kerül többe. De mi a helyzet, ha háttértár szempontjából azonos gépeket vizsgálunk? Így a különbség már csak 15,000 forint, ami nagyjából egy új AAA cím ára.

  • Full HD streamelés

Ha szeretsz YouTube-ra vagy Twitch-re élő közvetítéseket kiküldeni, akkor a gép ereje itt is segítségedre lesz. Míg a régebbi modell csak 720p-ben tudott videót streamelni, addig a Pro kiadás egyes játékoknál nem csak hogy Full HD-ban, de 60 fps-sel is képes erre.

  • Ki tudja, mit hoz a jövő?

Most még elég lehet egy Slim is, hisz egyelőre biztos, hogy nem lesz nagy különbség a játékok teljesítménye közt. De mi lesz egy év múlva? Mi lesz, ha megjelenik a bivalyerősnek ígérkező Xbox Scorpio? Mit fog reagálni a Sony? Sosem árt, ha a legrosszabbra készülünk a lehető legidőtállóbb konzollal.

  • A VR-nak tényleg kell a kakaó

Valljuk be: mai viszonylatban az alap PS4 harmat gyenge. Ha viszont az ember VR gamingre vágyik, erős gépre lesz szüksége. Bár a Sony szerint a Slim is képes lesz futtatni ezeket a nagy rendszerkövetelményű programokat, a legjobb élményhez mégis ajánlott lesz egy PS4 Pro.

A képet innen rántottuk le.

Szólj hozzá

sony gaming ps4 ps4 pro ps4 slim