2016. sze 16.

Luxus instant kamerákkal támad a Leica

írta: erahurka
Luxus instant kamerákkal támad a Leica

Sokan talán a Huawei P9 kapcsán ismerték meg a Leicát, hisz az ehhez tervezett lencserendszer volt mostanában az első igazán kommersz, megfizethető kategóriájú termékük. Pedig a világ egyik, ha nem a legnagyobb múltú fényképezőgép gyártójáról beszélünk, nem véletlen, hogy Robert Capa is erre a márkára esküdött. Most smét az olcsóbb szegmensben próbálkoznak, ám ezúttal nem telefonokba szerelt lencsével, hanem egy instant kamera szériával.

160825_leica_look_03_042.jpeg

A Leica Sofort novemberben érkezik az amerikai boltokba, várhatóan 300 dolláros árcímkével. A gépek rengeteg automata móddal rendelkeznek, lőhetünk velük menő parti fotókat vagy akár közeli makrókat is, az elkészült képek pedig Fuji Instax filmekre kerülnek nyomtatásra. Mindemellett egy dedikált selfie mód is elérhető, melynek használatában a gép elejébe szerelt tükör nyújt segítséget.

Nem meglepő, hogy árához képest nem nyújt sokat a Sofort széria, hisz a Leica termékei mindig egy szinttel drágábbak a konkurenciánál, ugyanakkor ha mindenképp a nagy múltú vállalat fényképezőgépét akarjuk kezünkben tartani, ez a legolcsóbb belépő.

Forrás: The Verge

Szólj hozzá

kamera leica