2016. sze 15.

A Samsung is kukázhatja a jack csatlakozót

írta: erahurka
A Samsung is kukázhatja a jack csatlakozót

Nagy port kavart, hogy az Apple szabványos audio kimenet nélkül fogja piacra dobni a következő generációs iPhone készülékeket, azonban úgy tűnik, ez nem különcködés hanem egy új korszak kezdete lehet.

galaxys7-handson-13-970-80.JPG

Ugyanis a Samsung is vizsgálja a 3,5 mm-es jack elhagyását, csak kicsit másképp. A koreai vállalat saját csatlakozószabványt szeretne létrehozni, melyet más Androidos gyártók számára is elérhetővé tenne - azonban licencelését megtiltaná az Apple számára, hátrányos helyzetbe hozva a dominanciáját folyamatosan vesztő iOS rendszert.

Bár sokak szerint rossz dolog, hogy a gyártók elfordulnak a régóta megszokott, szabványos 3,5 mm-es porttól, azért lehetnek előnyei is ennek a lépésnek. Az új csatlakozón keresztül komolyabb hangminőség is átvihető lesz, nem beszélve különböző hasznos fejlesztések implementálásáról. A többféle csatlakozószabvány ugyanakkor fellendítheti a vezeték nélküli megoldások terjedését is, legalábbis addig, amíg nem történik meg a Bluetooth-szal az, ami most a három és feles dugasszal.

Forrás: Techradar

Szólj hozzá

mobil samsung