2016. okt 20.

Okostelefonként tér vissza a Kodak Ektra

írta: erahurka
Okostelefonként tér vissza a Kodak Ektra

Aki ismeri a szebb múltú amerikai vállalat történelmét, annak bizonyára nem kell bemutatni az 1941-ben piacra dobott Ektrát, mely a Kodak egyik leginnovatívabb terméke volt. Most hasonló névvel egy Androidos, kibővített fotós funkciókkal ellátott okostelefont jelentettek be. 

gsmarena_011.jpg

A Kodak már nem új gyártó a mobilos szegmensben, bár szívesen elfelejtenénk az IM5 névre keresztelt ballépést. Az Ektra azonban sokat javíthat a cég telekommunikációs hírnevén, ugyanis Helio X20 lapkakészlettel, 5"-os Full HD kijelzővel és 3 GB RAM-mal próbál szerencsét. A 32 GB-os háttértárat természetesen Micro SD kártyával bővíthetjük, a tápellátásról pedig egy 3000 mAh-ás akkumulátor gondoskodik. A készülék dizájnja a klasszikus fényképezőgépeket idézi: hátlapja bőrborítást kapott, exkluzív kiegészítőként pedig a régebbi gépekre jellemző tokot is vásárolhatunk hozzá.

Szerencsére ezúttal a kamerán sem spóroltak: hátra két LED villanóval megtámogatott 21 megapixeles szenzor kerül f2.0-ás rekesznyílással, a kiváló szelfikért pedig egy 13 megapixeles előlapi egység felel. A fázisérzékelő automatikus fókusz rendszerrel ellátott hátlapi kamera pedig optikai képstabilizálást is kapott. A Kodak rengeteg szoftveres funkciót ígér, ami bár nem spanyol viasz, azért ha jó döntéseket hoznak ezen a téren, kiemelhetik a rengeteg Androidos készülék közül. Az alábbi, sajnos átméretezett képek az Ektrával készültek:

Az Egyesült Királyságban decemberben debütáló mobil várhatóan 450 fontos árcímkét kap, mely átszámítva körülbelül 150,000 forintot jelent. Korántsem túlzó, ha valóban kiváló fotós képességeket kapunk, és a szoftveres optimalizációt sem veszik fél vállról.

Forrás: GSM Arena

Szólj hozzá

mobil kodak android ektra