2016. sze 30.

Adatcsomag kímélő frissítés jön a mobilos Chrome-hoz!

írta: erahurka
Adatcsomag kímélő frissítés jön a mobilos Chrome-hoz!

Magyarországon elég nehéz igazán jó tarifát találni, főleg, ha szempont a mobilinternet. Sajnos minden szolgáltató spúrkodik az adatmennyiséggel, ráadásul rosszabbnál-rosszabb újításokkal próbálják magukhoz csábítani az embereket. Ennek okán mi kifejezetten örülünk, hogy az Androidos Chrome különböző kímélő funkciókat fog kapni következő frissítésében.

google_chrome_android_stock_2_0_0.jpg

Ilyen például, hogy az adatspóroló mód képes lesz mozgóképek tömörítésére is, így akár 67%-kal kevesebbet fog fogyasztani egy-egy macskás MP4 videó megnézése. Ahol pedig lefedettséggel vannak problémák, jól fog jönni, hogy alacsony sebesség észlelése esetén a rendszer automatikusan egy egyszerűsített verziót fog pillanatok alatt megjeleníteni, ami több mint 90%-kal kevesebb adat letöltését igényli majd.

pasted_image_0_0.png

Üdvözölendő még, hogy lehetőségünk lesz előre, Wi-Fi hálózaton keresztül letölteni weboldalakat, melyek akár képet, videót vagy zenét is tartalmazhatnak, ezzel is kímélve mobilnet csomagunkat. Ehhez kapcsolódik valamelyest, hogy a program megpróbál majd számunkra érdekes oldalakat ajánlani, és ezeket magától le is menti, így ha teljesen offline állapotba kerülnénk, akkor is lesz mit olvasgatni.

Hasonló jellegű frissítőcsomagot fog kapni a Play áruház is. A program egyes elemeinek előre való letöltésén kívül egy-egy alkalmazás telepítésekor kiválaszthatjuk majd a "várakozás Wi-Fi-re" opciót is, mely később magától elkezdi a letöltést, ha vezeték nélküli hálózat hatókörébe kerülünk.

zinenew_0.gif

A böngésző frissítései várhatóan október közepén az 54-es verziójú csomaggal érkeznek, de lehet, hogy egyeseknek várniuk kell az 55-ösig, mely év vége felé várható. A Play Store újításai egyelőre csak Indiában kerülnek bevezetésre, de előbb-utóbb reméljük hozzánk is eljut.

Forrás: The Verge

Szólj hozzá

google mobil chrome play store