2016. sze 28.

Október végén érkezik Európába a javított Note 7 széria

írta: erahurka
Október végén érkezik Európába a javított Note 7 széria

Többek közt az Egyesült Államokban már egyszer bevonták, és azóta ismét árulni kezdték a Samsung Galaxy Note 7-et, Európában viszont kicsit más a helyzet, hisz sok országban még el sem kezdődött az értékesítés, amikor a vállalat visszahívta a hibás modelleket. Október végén viszont végre megérkezik a kontinensre a javított változat.

spiralbinder-2016-4448-015.jpg

A pontos dátum még valamelyest változhat, hisz bár október 28.-a hivatalos időpont, a Samsung először a korábbi tulajok készülékeit küldi ki. Európában egyébként szeptember 2.-án startolt volna hivatalosan a koreaiak csúcskészüléke, viszont épp azon a napon jelentették be, hogy visszahívják a nyugati modelleket, az öreg kontinensen csak egyes előrendelők kapták végül kézhez telefonjukat.

Eddig nagyjából a régi készülékek 60%-a került lecserélésre. Akiknél még a korábbi, hibás verzió van, igyekezett a gyártó sorozatos figyelmeztető üzenetekkel felhívni a figyelmüket a visszahívásra, illetve egy szoftverfrissítéssel limitálták az akkumulátorok maximális tölthetőségét, így előzve meg a bajt figyelmetlenebb felhasználóik esetében.

Viszont még mindig kérdéses, hogy mi lesz a Note 7 széria sorsa. Épp ma írta meg ugyanis a Cnet, hogy egy kínai, biztonságosnak titulált modell is eldurrant a múlt hét folyamán. Lehetséges, hogy az eddigi frissítési ciklust kicsit felturbózva, korábban jelentik majd be a Note 8-at, minél gyorsabban feledtetve az előd kirobbanó hírét.

Forrás: Cnet, kétszer is

Szólj hozzá

mobil samsung galaxy galaxy note note 7