2016. sze 27.

VR mellény van készülőben

írta: erahurka
VR mellény van készülőben

Ha felkapsz egy VR sisakot, egyből egy másik világba kerülsz. Bárhová is nézel, bárhogy is hegyezed a füled, körülvesz az ismeretlen. De valahogy mégsem az igazi, hisz a hangokat csak hallod, de például egy robbanás erejét nem érzed. A Woojer egyből meglátta a lehetőséget ebben a hiányosságban, és már készül is az első mellényük!

the-vest-1.png

A különböző visszacsatolási technológiákkal foglalkozó vállalat ezúttal a virtuális valóság eszközökhöz készít kiegészítőt. A szimplán csak mellény névre keresztelt ruhadarab hat hangszóróval rendelkezik, melyek 0 és 500 Hz közti frekvenciájú hullámokat sugároznak a viselő testére, újabb adag érzékszervünket átverve, hogy még inkább beszippanthasson a virtuális világ.

Természetesen nem csak videojátékok mellé ajánlják az újdonságot. Filmnézéshez is zenelejátszáshoz is hasznos társ lehet, ráadásul a cég szerint késés mentesen tud reagálni a környezeti hangokra, tehát valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mozi hatalmas mélynyomójának ereje rázná a testünket.

Hogy kelendőbbé tegyék a technológiát, fejlesztői készletet is biztosítanak, mely élből 400 féle dallammal rendelkezik, illetve megkönnyíti a mellény vezérlésének implementálását a készülő programokba.

A termék még fejlesztési fázisban van, így sem árat, sem megjelenési időpontot nem közölt a gyártó. Egyébként dolgoznak egy kisebb eszközön is, melyet utazás közbeni zenehallgatáshoz ajánlanak, így akár a buszon is átélhetjük egy profin hangosított koncert hangulatát.

Forrás: Cnet

Szólj hozzá

vr gaming