2016. sze 26.

Továbbgondolta öntapadós mini kameráját a Podo

írta: erahurka
Továbbgondolta öntapadós mini kameráját a Podo

A Podo tavaly nagyot robbantott közösségi finanszírozással készült mini kamerájával. Idén jön a folytatás, ami mindenben téren javít valamelyest az elődön, az árat pedig a felére faragja le.

screen-shot-2016-09-23-at-9-32-48-am.png

5 megapixeles állóképek, 720p-s videofelvételek, beépített akkumulátor és 8 GB háttértár jellemzi az első pillantásra gyermekjátéknak tűnő zsebkamerát. Az eszköz legkirályabb tulajdonsága azonban az öntapadós talp, mellyel falra, fára vagy akár kerítésre is rögzíthetjük, eltávolítás után pedig semmit sem veszt tapadásából - tripodra tehát ezentúl semmi szükség, hacsak nem vagyunk profi fotósok drága DSLR géppel.

breakdancing.gif

Bár vele készült fotókat még nem láttunk, az 50 dolláros ár egészen korrektnek tűnik. A vállalat vezetője szerint a legkomolyabb újítás a képérzékelőt érinti, mely az elődnél - és a legtöbb okostelefonnál is - sokkal nagyobb pixelekkel dolgozik. Ez nem csak a nappali képek minőségét javíthatja, de a rosszabb fényviszonyok közt készült fotók zajszintjét is mérsékelheti, illetve jó hatással van a dinamikatartományra is.

Forrás: Tech Crunch

Szólj hozzá

mobil fotó podo