2016. sze 23.

Saját gyártású műsorokból élne a Netflix

írta: erahurka
Saját gyártású műsorokból élne a Netflix

A Netflix indulásakor azzal lett igen sikeres, hogy rengeteg stúdió és tévécsatorna műsorát meg lehetett nézni náluk. Mivel mára egészen elterjedt a streaming, sokan inkább saját szolgáltatásaikat építik ezekkel a sorozatokkal és filmekkel. Hasonló taktikával igyekszik kivédeni az ebből adódó problémákat a Netflix is.

netflix-org.png

Ma már nem csak a HBO jelent garanciát a minőségre, hanem a Netflix Original felirat is. A streaming szolgáltató olyan díjnyertes sorozatokkal jelentkezett az elmúlt években, mint a Stranger Things, az Orange is the new Black, vagy a House of Cards, melynek főszerepére Kevin Spacey-t is sikerült megnyerniük.

Nem véletlen, hogy növelni szeretnék ezeknek az arányát a kínálatban - egészen 50%-ig. A vállalat jövőre 600 órányi saját tartalmat szeretne megjelentetni, ami nagy lépés az idei körülbelül 450 órához képest, de még mindig kevés, hogy elérjék céljukat.

A saját tartalmak preferálásával azért is járhatnak jól, mert ezek terjesztéséről teljes egészében ők döntenek. Egyrészt senki sem kötelezheti őket, hogy lekerüljenek a katalógusból, másrészt magukhoz láncolják az előfizetőket, akik sehol máshol nem nézhetik kedvenc Netflix Original sorozataikat.

Forrás: The Verge, a kép meg innen van

Szólj hozzá

streaming netflix